Πλεονεκτήματα
Για τους Μηχανικούς που Χρειάζονται κάθε λεπτομέρεια του Τρισδιάστατου Χώρου του Έργου προσφέρουμε υψηλής ακρίβειας και υψηλής ευκρίνειας Νέφος Σημείων. Το Νέφος αυτό είναι καθαρισμένο από περιττά  στοιχεία και είναι Γεωαναφερμένο στο κατάλληλο δίκτυο αναφοράς.

Οι διαδεδομένοι και οι μεγάλοι προμηθευτές λογισμικού προσφέρουν πλέον τα σχεδιαστικά τους πακέτα με δυνατότητες εισαγωγής και διαχείρισης της πλούσιας αυτής πληροφορίας.

Οι Πελάτες μας που σχεδιάζουν απευθείας στον τρισδιάστατο χώρο του Νέφους Σημείων απολαμβάνουν την πλούσια πληροφορία που λαμβάνουν από μας καθώς και την Εικονική Περιήγηση στον Χώρο του Έργου με πολύ ισχυρά εργαλεία Μετρήσεων Ακριβείας στις Υψηλής Ανάλυσης 360 μοιρών Φωτογραφίες.

Το Νέφος Σημείων ή Point Cloud είναι το τελικό αποτέλεσμα της τρισδιάστατης Σάρωσης που κάνουμε στους χώρους που σας ενδιαφέρει. Κάθε σημείο του Νέφους έχει x y z συντεταγμένες στο χώρο. Ταυτόχρονα το κάθε σημείο περιέχει και τη χρωματική πληροφορία και συνδέεται με τα στοιχειώδη ιχνοστοιχεία (pixel) που αποτυπώνονται από φωτογραφική μηχανή που βρίσκεται στο εσωτερικού του ίδιου οργάνου. Έτσι αποτυπώνονται ουσιαστικά εκατομμύρια σημεία – pixel σε τρεις διαστάσεις στο χώρο.

Η ακρίβεια των μετρήσεων και των σχετικών θέσεων των σημείων είναι της τάξης του χιλιοστού του μέτρου.

Η μεγάλη πυκνότητα των σημείων σε συνδυασμό με τη δυνατότητα της πληροφορίας του χρώματος σε κάθε σημείο προσεγγίζει τον όρο «εικονική πραγματικότητα».

Tα Νέφη Σημείων Έγχρωμα με Γεωαναφορά – Εξάρτηση στο Ε.Γ.Σ.Α.’87

ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ CLOD

Η τρισδιάστατη σάρωση με λέιζερ ή οι έρευνες υψηλής ευκρίνειας είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος συλλογής χωρικών δεδομένων του περιβάλλοντος. Τον τελευταίο καιρό, μεγάλοι προμηθευτές λογισμικού έχουν ενσωματώσει εργαλεία cloud point στα προϊόντα τους. Αυτό οδήγησε στο ότι η σάρωση γίνεται όλο και περισσότερο μια τυπική μέθοδος λήψης δεδομένων για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Από αρχιτεκτονικές έως βιομηχανικές, η τρισδιάστατη έρευνα σύννεφων σημείων μπορεί να δώσει λύση στις πιο σύνθετες προκλήσεις συλλογής δεδομένων.

Ορισμένοι πελάτες μας προτιμούν να δημιουργούν τα δικά τους προϊόντα από δεδομένα cloud point. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να παρέχουμε ένα καταχωρημένο σύννεφο σημείων, φιλτραρισμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας και παραδοτέο σε μορφή της επιλογής σας.

Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν θα είχε αρκετή εμπειρία ή εργατικό δυναμικό για να μετατρέψει το cloud σε δεδομένα CAD, ενδέχεται να προσφέρουμε τις πρόσθετες υπηρεσίες επεξεργασίας τρισδιάστατων σημείων cloud.

Για πιο έμπειρους χρήστες point cloud, μπορούμε να προσφέρουμε βελτιωμένες υπηρεσίες.

Οι κύριες μορφές δεδομένων σάρωσης που υποστηρίζονται από το 3Deling περιλαμβάνουν:

 • .POD – Pointtools και μορφή Bentley
 • Μορφές .PCG και RCS- AutoDesk
 • .IMP, PTX, – Μορφές Leica
 • Μορφή .ZFC – Aveva,LFM Modeller
 • .PTS, XYZ – τυπικές μορφές ASCII

Εκτός από το νέφος σημείων, προτείνουμε το TruView – πανοραμικές προβολές μεμονωμένων σαρώσεων με επιλογή απλών μετρήσεων και εμφάνισης συντεταγμένων. Οι πανοραμικές εικόνες που συνδέονται με ένα σύννεφο σημείων τυπικής έντασης παρέχουν ένα αποτελεσματικό σύνολο δεδομένων για μοντελοποίηση.

Οι πρακτικές εφαρμογές περιλαμβάνουν:

 • Επιθεωρήσεις κατασκευής ή επαλήθευση κατασκευής
 • Δημιουργία συνόλου δεδομένων βάσης για την τεκμηρίωση των τοποθεσιών πολιτιστικής κληρονομιάς
 • Δημιουργία 3D ή 2D τεκμηρίωσης CAD για πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό
 • Ανίχνευση συγκρούσεων (ευθυγράμμιση σχεδίασης με υπάρχουσες δομές)
 • Δεξιά των Φώτων
 • Έρευνες όγκου