Χωρίς κατηγορία

Θέση Ρέματος

Θέση Ρέματος

Ορισμός Θέσης Ρεμάτων και πιθανές μεταβολές με το πέρασμα του χρόνου:

 

  • Ποιες μεταβολές έχουν επέλθει στη διάρκεια των ετών, σε έκταση και στο τμήμα ρέματος που συνορεύει αυτή
  • Φωτοερμηνευτική μελέτη σχετικά με εάν υπάρχει ρέμα εντός ή παραπλεύρως ιδιοκτησίας
  • Φωτοερμηνευτική μελέτη σχετικά με ποια ήταν η μορφολογία της έκτασης και η χρήσης της γης.
  • Εάν υπήρχε ρέμα και μετά από επέμβαση διευθέτηση ή δημιουργία τεχνικού έργου το ρέμα άλλαξε θέση και πορεία.

Το βασικό εργαλείο για την απόδειξη της θέσης των ορίων του Ρέματος μέσα στα χρόνια είναι η μελέτη Φωτοερμηνείας, όπου από παλαιές αεροφωτογραφίες και σύνδεση αυτών με πρόσφατες αποδεικνύονται τα πραγματικά όρια αυτών. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα, όπως ορθοφωτογραφίες που τις δημιουργούμε από αεροφωτογραφίες του παρελθόντος. (1945, 1960, 1970 ή και παλαιότερες χρονολογίες), αλλά και παλαιούς χάρτες, ακόμα και του 19ου αιώνα, αλλά και των αρχών του 20ου με πρόσβαση σε αρχεία τέτοιων χαρτών που διαθέτουμε. Επίσης, χρησιμοποιούμε σύγχρονες δορυφορικές εικόνες και σε συνδυασμό με παλαιά, αλλά και σύγχρονα τοπογραφικά διαγράμματα που συντάσσουμε δημιουργούμε πλήρως τεκμηριωμένες μελέτες για να υποστηρίξουμε αιτήσεις θεραπείας ή αιτήσεις επανακαθορισμού των γραμμών των ορίων των ρεμάτων και των ποταμών.

Με σημαντική εμπειρία στον τομέα αυτό μη διστάσετε να μας ζητήσετε οικονομική προσφορά είτε για τη σύνταξη διαγράμματος για τον καθορισμό ορίων του Ρέματος, είτε για φωτοερμηνευτική μελέτη για πιθανό πρόβλημα σας σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με τα θέματα αυτά.

Τα Έργα μας

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε εάν θέλετε να βρεθούμε άμεσα στο ύπαιθρο για υπόδειξη των ορίων και μετρήσεις.

Καλό θα είναι να βρίσκεται κάποιος μαζί που να ξέρει τα όρια της ιδιοκτησίας. Χρήσιμο θα είναι να έχετε μαζί σας παλαιά τοπογραφικά διαγράμματα και οτιδήποτε σχετικό με την ιδιοκτησία (συμβόλαια, σχέδια άδειας οικοδομής, σχέδια απαλλοτρίωσης, πράξεις χαρακτηρισμού, κτηματολογικά διαγράμματα κλπ). Σε περίπτωση που πρόκειται για μεγάλη έκταση φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια γιατί θα χρειαστεί να την περπατήσουμε στο περίγραμμά της για να βρούμε τα όριά της.