Χωρίς κατηγορία

Ανακαίνιση ξενοδοχείων

Ανακαίνιση ξενοδοχείων

Ανακαίνιση ξενοδοχείων με την βοήθεια του Laser Scanning

Η σάρωση με laser είναι η ιδανική τεχνολογία για την αποτύπωση κτιρίων λόγω της αστραπιαίας σάρωσης, της κατασκευαστικής ακρίβειας, της μεγάλης απόδοσης και του επιπέδου λεπτομέρειας.

Η σάρωση με laser παράγει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μελέτη όλων των εγκαταστάσεων μιας ξενοδοχειακής μονάδας καθώς και στις τροποποιήσεις των αρχικών σχεδίων. Η πρόβλεψη στο κόστος της κάθε αλλαγής γίνεται σε πραγματικό χρόνο*.

Η σάρωση με Laser Scanner είναι ιδανική για την καταγραφή της πραγματικότητας (As Built) σε πολλά επίπεδα ενδιαφέροντος όπως η Στατική Μελέτη (καταγραφή Ξυλοτύπου, αποκλίσεων και βλαβών), η Αρχιτεκτονική Μελέτη (2D σχέδια, 3D μοντέλα, ίδρυση As Built BIM) και τα Μηχανολογικά, Ηλεκτρολογικά, Υδραυλικά (BIM MEP).

Εμπειρία

Η ΧΥΖ έχει κερδίσει τη φήμη για την παροχή άριστης υπηρεσίας σε Τρισδιάστατες Σαρώσεις με Λέιζερ και την γρήγορη παραγωγή σχεδίων από αυτές.
Οι έμπειροι μηχανικοί μας συλλέγουν εκατομμύρια σημεία για κάθε κτίριο ή εγκατάσταση. Μια ομάδα εσωτερικών μηχανικών συνεργάζεται με κάθε πελάτη για να αναπτύξει προσαρμοσμένα παραδοτέα που βοηθούν στη φάση του σχεδιασμού αλλά και στην φάση της εκτέλεσης της Ανακαίνισης του Ξενοδοχείου.

Με τα ακριβή δεδομένα, η μετάβαση από το Σχέδιο στη Κατασκευή γίνεται Άμεσα και Ομαλά χωρίς απρόβλεπτα κόστη, ανησυχίες, διαφωνίες και διαμάχες.

Ανακαινίσεις - Αποκαταστάσεις

Σε ένα έργο αποκατάστασης ενός Διατηρητέου Κτιρίου, ή την Ανακαίνιση Ξενοδοχείου ή κάποιας άλλης κατασκευής μπορεί να αποτυπωθεί με εξαιρετική ακρίβεια και σε ελάχιστο χρόνο μέσω του Laser Scanning.

Η διαδικασία σάρωσης της κατασκευής αποδίδει ένα πολυπληθές νέφος σημείων τα οποία περιγράφουν με ακρίβεια χιλιοστού το κτίσμα. Για παράδειγμα, τα επιμέρους στοιχεία ενός κτιρίου αποτυπώνονται με τον τρόπο αυτό λεπτομερώς και μπορούν να διατηρηθούν σαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία. Το νέφος αυτό (point cloud) χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη δημιουργία του ακριβούς τρισδιάστατου μοντέλου αλλά και δισδιάστατων απεικονίσεων που αποτελούν και το πρώτο βήμα για το σχεδιασμό και την αποκατάστασή του.

Η λεπτομερής απεικόνιση του υφιστάμενου κελύφους συντελεί και σε έναν πιο ακριβή προϋπολογισμό του κόστους των εργασιών, περιορίζοντας το κόστος επιπρόσθετων εργασιών που προκύπτουν απροσδόκητα στην πορεία μιας ανακαίνισης. Η απόκτηση του συνόλου των πληροφοριών για την “as-built” κατάσταση του κτιρίου ενσωματώνεται στη συνέχεια στο BIM, το οποίο θα ακολουθεί την κατασκευή σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το BIM περιέχει πληροφορίες τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση όσο και για την επέμβαση στην κατασκευή και το αξιοποιούν οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί πριν την ανακαίνιση, αλλά και ο ιδιοκτήτης με τους υπεύθυνους για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του κτιρίου με αυτό το σκοπό.

Είτε πρόκειται για συλλογή 3D πληροφοριών με στόχο τη διευκόλυνση της συνεργασίας, είτε για αξιοποίηση των ποσοτικών πληροφοριών για τον υπολογισμό και προγραμματισμό του έργου, το Laser Scanning αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία ώστε να αυξηθεί η ακρίβεια των πληροφοριών ενός έργου αποκατάστασης.

Τα Έργα μας

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε εάν θέλετε να βρεθούμε άμεσα στο ύπαιθρο για υπόδειξη των ορίων και μετρήσεις.

Καλό θα είναι να βρίσκεται κάποιος μαζί που να ξέρει τα όρια της ιδιοκτησίας. Χρήσιμο θα είναι να έχετε μαζί σας παλαιά τοπογραφικά διαγράμματα και οτιδήποτε σχετικό με την ιδιοκτησία (συμβόλαια, σχέδια άδειας οικοδομής, σχέδια απαλλοτρίωσης, πράξεις χαρακτηρισμού, κτηματολογικά διαγράμματα κλπ). Σε περίπτωση που πρόκειται για μεγάλη έκταση φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια γιατί θα χρειαστεί να την περπατήσουμε στο περίγραμμά της για να βρούμε τα όριά της.