Γιατί BIM

Διευκολύνει τη μοντελοποίηση στη διάρκεια του σχεδιασμού, πριν την κατασκευή του κτιρίου, η οποία εξυπηρετεί κυρίως λόγους απεικόνισης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει στη διαδικασία αυτή τον έλεγχο (ανίχνευση σύγκρουσης, καθορισμός κι επίλυση) πιθανών προβλημάτων.

Καθορίζει με ακρίβεια το κόστος και το χρονοδιάγραμμά των εργασιών, αλλά και την αποδοτικότητα του κτιρίου.

Ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο όλες οι συνεργαζόμενες εφαρμογές που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του κτιρίου.

Η υφιστάμενη κατάσταση "as-built" του κτιρίου αποτυπώνεται με εξαιρετική ακρίβεια, κάτι που βοηθά στην διαχείριση των εγκαταστάσεων, σε πιθανές μελλοντικές τροποποιήσεις και επίλυση προβλημάτων. Έτσι, η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων γίνονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο ώστε να παραμείνει η κατασκευή οικονομικά αποδοτική.

Την ημέρα που θα κάνουμε εμείς την σάρωση εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέφος σημείων (Point Cloud) και την εικονική περιήγηση στον χώρο.

Βρείτε τον εαυτό σας μέσα στο έργο και περιπλανηθείτε εικονικά εσείς και οι συνεργάτες σας (ανεξάρτητα με το που βρίσκεστε) για μια πρώτη εντύπωση.

Δείτε την θέα σαν να βρίσκεστε εκεί! Μέσα στην εικονική περιήγηση μπορείτε να μετρήσετε ότι ακριβώς θέλετε με ακρίβεια χιλιοστού.

Δείτε τις δυσκολίες του έργου τους κινδύνους και το τι ακριβώς να ζητήσετε από τους υπεργολάβους.

Το BIM επιτρέπει στους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς να εργάζονται πάνω στο ίδιο έργο από οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο. Κι αυτό γιατί συμπυκνώνει μια πληθώρα πληροφοριών για κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής σε μια λειτουργική μορφή. Απλουστεύει τη διαδικασία του σχεδιασμού και το συντονισμό των μελών της ομάδας.

 

Τι είναι το BIM;

Που χρησιμοποιείται το BIM;

Τα πλεονεκτήματα του BIM στην Αρχιτεκτονική