Παραπομπές

Ορθοφωτογραφία

Η ορθοφωτογραφία είναι μια επεξεργασμένη αεροφωτογραφία, η οποία έχει υποστεί διόρθωση λόγω ανάγλυφου(ορθοδιόρθωση). Συγκεκριμένα κάθε στοιχειώδες εικονίδιο της εικόνας (pixel) μεγαλώνει ή μικραίνει ανάλογα με το σε ποιο υψόμετρο βρίσκεται με συνέπεια η παραγόμενη εικόνα (ορθοφωτογραφία) να αποκτήσει ενιαία κλίμακα και να μπορούν πλέον να γίνουν μετρήσεις σε αυτήν.

Στις ορθοφωτογραφίες μπορούμε να κάνουμε επικάλυψη με σχέδια και χάρτες ή να συγκρίνουμε ορθοφωτογραφίες μεταξύ τους για να διαπιστώσουμε αλλαγές που έχουν επέλθει σε κάποια θέση στο έδαφος μέσα στο χρόνο.

Οι ορθοφωτογραφίες έχουν γεωαναφορά είναι δηλαδή ενταγμένες σε ένα σύστημα συντεταγμένων το οποίο συνήθως είναι στο δίκτυο συντεταγμένων ΕΓΣΑ’ ‘87 (το δίκτυο που χρησιμοποιεί και το Εθνικό Κτηματολόγιο).

Το συγκεκριμένο υλικό που προέρχεται από λήψη του παρελθόντος, σε συνδυασμό με τη σημερινή υπάρχουσα κατάσταση, γίνεται ουσιαστικό εργαλείο για τον Ιδιώτη (ή για το πρόσωπο ιδιωτικού ή Δημόσιου τομέα), αφού πια, είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια και πολύ γρήγορα, για συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ημερομηνία τη χρήση και την κάλυψη γης στο σύνολο της υπό εξέταση έκτασης.

Οι ορθοφωτογραφίες είναι κατάλληλες για:

Το γραφείο μας με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει και την τεράστια εμπειρία στο αντικείμενο είναι σε θέση να αναλάβει την εκπόνηση φωτογραμμετρικών, καθώς και τη σύνταξη ορθοφωτογραφιών για μεγάλες εκτάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα και με μικρό σχετικά κόστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.