Τα πλεονεκτήματα του BIM στην Αρχιτεκτονική

Το BIM υποστηρίζει τους αρχιτέκτονες σε όλη τη διαδικασία του σχεδιασμού και όσο νωρίτερα ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία, τόσο περισσότερο βελτιώνονται τα σχέδια για να συναντήσουν τις απαιτήσεις του πελάτη. Το λογισμικό του BIM σας βοηθά να παραδώσετε έργα βελτιωμένα σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

 

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το νέφος σημείων (Point Cloud) και την εικονική περιήγηση στον υφιστάμενο χώρο. Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά μέσα στο έργο εσείς και οι συνεργάτες σας, ενώ μπορείτε να πάρετε μετρήσεις με ακρίβεια χιλιοστού προβλέποντας πιθανές αστοχίες.

 

• Προσφέρει ολοκληρωμένα εργαλεία οπτικοποίησης και ανάλυσης
Δημιουργήστε εκπληκτικές εικόνες και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας (VR) απευθείας από το μοντέλο σας. Αποκτήστε μεγαλύτερη επίγνωση των σχεδίων σας με εργαλεία ανάλυσης ενέργειας.

 

• Διευκολύνει τη διαδικασία σχεδιασμού
Εργαστείτε πιο αποτελεσματικά με την ευρεία ομάδα του έργου χρησιμοποιώντας εργαλεία συνεργασίας που υποστηρίζουν ταυτόχρονη συγγραφή BIM, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

 

Περάστε από την κεντρική ιδέα έως την τεκμηρίωση χρησιμοποιώντας εργαλεία και εφαρμογές που συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να διατηρήσετε την πιστότητα του μοντέλου σε κάθε στάδιο.

Δημιουργήστε γεωμετρίες, εξερευνήστε τις επιλογές σχεδίασης και δημιουργήστε συνδέσεις μεταξύ πολλαπλών εφαρμογών.

 

Τα πλεονεκτήματα του BIM στις Μηχανολογικές Εγκαταστάσεις

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα του BIM αφορά τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου. Ανάμεσα στα παραδοτέα στον ιδιοκτήτη του κτιρίου υπάρχει και η αναλυτική περιγραφή και η ακριβής ψηφιακή χωροθέτηση όλων των εγκαταστάσεων, τις οποίες μπορεί να επιβλέπει ο ίδιος ή η υπεύθυνη εταιρία για τη λειτουργία και τη συντήρηση του κτιρίου. Δίνεται η δυνατότητα να εντοπιστεί με ακρίβεια η όποια βλάβη συμβεί στις εγκαταστάσεις ήδη πριν την επιτόπια έρευνα, από το μοντέλο της κατασκευής. Αυτό επιτρέπει την άμεση επέμβαση των τεχνικών και την επισκευή του προβλήματος σε μικρότερο χρονικό διάστημα, με τα κατάλληλα υλικά και με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

 

Που χρησιμοποιείται το BIM;

Γιατί BIM;