Έχει καταγραφεί η ιδιοκτησία μου από το Εθνικό Κτηματολόγιο;

ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι ιδιοκτήτες των 1.261.000 ενεργών ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων μπορούν να κάνουν ένσταση έως τις  24 Ιουνίου 2019 για πιθανά σφάλματα ή παραλήψεις που θα εντοπίσουν.

Ελέγξτε τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά που αφορούν τα ακίνητά σας στον Δήμα Αθήνας.

Ο έλεγχος που θα κάνετε αφορά από

  • τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός ταυτότητας κλπ) έως
  • πολύ σημαντικά στοιχεία που αφορούν την θέση, το εμβαδόν της ιδιοκτησίας ή και το ποσοστό συνιδιοκτησίας σε αυτήν αλλά ακόμα και το
  • εάν υπάρχει το δικαίωμά σας στην ιδιοκτησία, αναρτημένο στα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την προανάρτηση του Κτηματολογίου στον Δήμα Αθήνας.


Ελέγξτε σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία κτηματογράφησης του Εθνικού Κτηματολογίου για το ακίνητό σας Επιλέξτε το Νομό, το Δήμο ή το Χωριό και αμέσως θα βρείτε εάν:

  • η διαδικασία της Κτηματογράφησης έχει Ολοκληρωθεί, εάν
  • βρίσκεται σε Εξέλιξη ή εάν
  • ακόμα δεν έχει ξεκινήσει

 

Συγχρόνως εμφανίζονται οι κρίσιμες ημερομηνίες, καθώς και διευθύνσεις και τηλέφωνα των αντίστοιχων Κτηματολογικών ή Κτηματογραφικών Γραφείων.

 

Δείτε επίσης τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

 

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για την έννοια του «κτηματολογίου», καθώς και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα τόσο για τη σύνταξή του, όσο και για τη λειτουργία του.

Εδώ μπορείτε να λάβετε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τεχνικούς και νομικούς όρους του κτηματολογίου. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων όπου για κάθε ιδιοκτησία, σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαθαίνετε σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία του Εθνικού Κτηματολογίου (προθεσμία δηλώσεων - ενστάσεων κλπ, καθώς και ποιο είναι το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο). Μέσα από την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος εκπόνησης, σύνταξης του Κτηματολογίου στην υπό κτηματογράφηση περιοχή, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πολίτες να κινηθούν με «ασφάλεια» όσον αφορά τις προθεσμίες και τους χρόνους που αφορούν τόσο τις «δηλώσεις ιδιοκτησίας», όσο και τις ενστάσεις. Το Γεωτεμάχιο δηλαδή (το ακίνητο - ιδιοκτησία - κομμάτι γης), είναι η βάση πλέον του Εθνικού Κτηματολογίου. Τα προσωποκεντρικού χαρακτήρα υποθηκοφυλακεία καταργούνται.

Οι ασάφειες στη θέση, στο εμβαδό, στις διαστάσεις και στο σχήμα των αγροτεμαχίων ή των οικοπέδων δεν είναι ανεκτές από το Εθνικό Κτηματολόγιο. Η μεγάλη αξία που έχει αποκτήσει η γη στις μέρες μας δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους για την ακρίβεια προσδιορισμού του ακινήτου μας. Είναι σημαντικό λοιπόν και αυτή είναι η πρόθεσή μας, να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν, στον περιορισμό της πιθανότητας λάθους στη δήλωση και την καταγραφή της θέσης, του σχήματος, των διαστάσεων και του εμβαδού του ακινήτου σας. 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button